Recept på pepparkaksmuffins!

Pepparkaksmuffins
Till 15 st behöver man:
3 ägg
2½ dl råsocker (vanligt socker funkar utmärkt)
100 gram smör
250 g kesella kvarg vanilj (en burk)
4 dl vetemjöl
1½ tsk bakpulver
1½ msk pepparkakskrydda ( funkar även med 2 msk om man gillar lite starkare smak)
Och man blandar helt enkelt dem torra produkterna med varandra och resten med varandra, ett litet tips är att börja med att blanda ägg och socker pösigt. Sen blandar man i dem torra produkterna med dem "blöta"
Fördela det sen på gulliga muffinsformar, fyll ungefär 2/3 lite mindre, så att dem inte flyter ut. Och ugnen ska vara på 225 grader och muffinsarna ska vara där i ca 12 min!
Och när dem är inne i ugnen så kan du göra kardemumma krämen:
2½ dl creme frachie
1½ tsk kardemumma
1 dl florsocker
karamellfärg
Blanda ihop allt, och bästa sett att göra det på är att använda elvisp, creme frachien ska bli som vispad grädde i konsistensen.
Sen när muffinsarna har svalnat är det bara att klicka ut krämen och pynta med något passande strössel! :)
Enjoy!
Receptet kommer ursprungligen från arla köket, men jag har ändrat det lite!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback