Shatter me with Hope!

Jag har tänkt på en sak och det är att den här rubriken är så sann.. Speciellt för mig, jag har så många gånger blivit krossad av hoppet, hoppet att man för en gångs skull har hittat hem, att man hör hemma här och med dem här personerna. Men så har verkligheten plingat på och man har vaknat. Det svider så mycket mer när man hoppas och tror att det är något, men så visar det sig att allt var bara skit, att det inte betyder något, att man inte betyder något! En fråga till alla där ut, hur kan människor behandla varandra så här, hur kunde du behandla mig så här och varför lät jag dig...
Jag har iaf kommit fram till att jag ska fortsätta hoppas på godhet, på kärlek, för annars är det väldigt tråkigt och dyster värld vi lever i och det kan jag inte stå ut med.
Så jag ska hoppas och bli krossad av hoppet flera gånger om och det kommer vara värt varenda gång...
Nu till hur min dag har varit :p
Är helt utslagen.. vet inte vad som har hänt :P Idag var det lååång dag i skolan 9-15.30 med vitamin och fett föreläsningar, sen blev det afro dance med Madsen!! Det är så skönt att träna med Madde, hon är 120 % hela tiden på passen och det är så kul, för jag blir så jäkla motiverad av att se henne hoppa runt (man hoppar mkt på afrodance ;P) så då hoppar jag också runt fast inte i takt med dem andra :p
Sen kom jag hem och gjorde goaste korvstroganoff med majs såklart och nu ska jag nog gå och hänga tvätt och plugga lite på mineraler och vitaminer...
Imorgon blir det mer plugg, mer träning och jobb :)
Love and stuff Jessica

Big bang!!

åhh, har precis ätit min första riktiga måltid sen i torsdags.. har matkoma som en galning :P
Det blev chilli con carne med vitlöksbröd mummma!!!
har varit i skolan idag och lämnade in en rapport och möte halva klassen, 20 min innan den skulle vara inlämnad :p varför ska man alltid lämna in saker i sista minut, varför har man (jag) ingen framförhållning??
En sak har Jessica kommit fram till när hon var sjuk, är guud vad lat hon är!!! Jag måste sluta med det :P Får se hur det går...
Senare ikväll ska jag träffade Madde och Johanna.. ska hem till Madsen och ha myskväll.. och planera inför flytten  och dricka massa glöggte :D
Längtar så mycket tills jag flyttar, det kommer bli wonderbart!!
men nu måste jag packa, ska sova hos Madde och så ska jag träna imorgon :)
Love Jessica
En bild på mina älsklingar!

Första Advent!!!

Åhh, idag har det varit en mysdag!!
Jag mår mycket bättre idag... har till och med ätit lite maat idag :)
Och så har jag och Johan julpyntat lite.. så nu är det julfint i lägenheten.. fast vi hade ju inget så vi åkte och köpte allt på rusta.. måste dit igen och köpa lite tomtar :)
Så nu sitter jag framför tvn och dricker avslagen julmust och pepparkakor.. Jag har dessutom (nästan) gjort färdigt min läxa :p Vi skulle kostberäkna en hel dag i våra liv.. har lite kvar att skriva men det kirrar jag sen :P
Det är sååå mysigt med :) man blir så glad och barn på nytt, typ!!!
Nu ska jag ringa systeryster och höra hur hennes helg har varit!!
Love and stuff Jessica
Vår julgran!!

Woop woop!!

Jag skulle kunna hoppa och dansa.. för så mycket energi har jag! Känns det iaf som, fast om man känner sig svimfärdig när man går från sovrummet till köket så fattar man att det funkar liksom inte!!
Varför ska jag bli sjuk nu, pallar verkligen inte!! Det sög ju i torsdags att jag kände mig helt feberyrselillamående konstig i kroppen.. Pappa som är snäll och bjuder mig och Carro på Berns, där åt vi värsta dunder goa middag och så mår jag så dåligt att jag inte ens kan äta choklad fondue.. usch
Och sen åkte jag och träffade alla mina underbara kompisar (nästan alla) och dem trodde såklart att jag skulle vara party men ack va fel dem hade!! Tog sista tåget hem och va allmänt osocial för att vara mig!!
För att sammanfatta så tycker Jessica inte om att vara sjuk!! Så jag hoppas att jag mår bättre imorgon och isf blir det julpynta och mys med Madde och Johanna som gäller.. Can't wait :)
love and stuff Jessica
Fast jag är sjuk, är jag grymt sugen på sushi!!

The nightmare before christmas

Haloo!!
Det var ett tag sen jag uppdaterade :s sorry for that!!
Men jag var ju i sthlm i veckan och det var mega kul.. träffade mami, ylva, veronica och jenni!! Och självklart några till!! skriver om det mer imorgon..
Just nu mår jag bajs.. har blivit sjuk på kuppen så jag har inte ätit något på två dygn och jag har feber och ledvärk!! inte kul... så det har blivit film marathon.. har kollat på nightmare before christmas, resident evil 4, tekken, snövit, donny darko..
men nu tänkte jag rosta en macka och se om jag kan svälja den!!!
hörs sen
love Jessica

Mycket om och men, men nu är jag i Sthlm!

Jag tycker att man ska göra så lite som möjligt för att påverka miljön så jag väljer oftast att åka tåget.. Men efter idag så är jag osäker!!
Först i Umeå var det försent med en halvtimme och sen när jag vaknade kl 6 och tänkte att snart är jag i sthlm så ropar dem ut i högtalaren att tåget är försenat med 5 timmar.. 5 TIMMAR!!! Hur lyckas dem med det? Det var tydligen något elfel.. Men men, dem tog igen lite tid så jag var på centralen halv tolv och som tur var väntade mami på märsta station!!
Så vi åkte hem och åt lunch på Blå, blev nån fisk med örtcréme, och kollade i affärer och så tog vi en mysig fika på RC choclate.. Där har dem världens goaste varm choklad!! Och så slank det ner en lite macarone med smak av skogsbär.. Mumma !! Så nu är jag i alla fall glad, har saknat mami såå mycket och det var mega awesome att träffa henne idag!!
Sen blev det lite plugg och middag med Fredrik, Carro och Mami!! Fiskbullar med ris och sallad, mums!!
Carro har precis gått och lagt sig, ska väl också göra det snart! Ska upp tidigt imorgon och plugga. Sen ska jag äta lunch med Lovisa :)
Hare bäst!!
peace out Jessica

How I met your..öhhöhh.. don't remember

Mitt rum är städat :o shit, idag har det verkligen varit en städ dag och hela lägenheten skiner :) och mitt rum är sååå fint!!
Idag gjorde jag min megagoda gorgonzola kyckling :) Det är busenkelt:
2 st kyckling filéer
3 dl matlagningsgrädde (Ska bli lite såsigt)
1/2 gorgonzola/mascarpone ost
1 gul lök
Kryddor, typ peppar, salt, chilliflarn och annat man tycker passa till kyckling
Så börjar man att steka löken och sen har man i kycklingen och alla kryddor utom saltet. Sen när kycklingen har fått färg (men den behöver inte vara genomstekt) så häller du på såsen och smular i osten och så får det puttra i typ 5 min! Perfekta tillbehör är ris och fetaostsallad och om man vill vara nyttigare kör på vildris eller bara broccoli!! Mumma :)
Men nu ska jag faktiskt plugga lite och kolla på how I met your mother ... Mega awesomness!!
Sov så sött
Peace out Jessica :)
Härlig bild från i Somras, typ Åre

Äntligen

Äntligen har Carro börjat använda den här bloggen :) TOg bara nån vecka :P Jag har haft en helt superduper mysig helg, såg ju HP igår och den var riktigt bra.. Men den var grymt deprimerande... Alla dör ju typ! Och så har Jag varit med Madde hela helgen, men hon har precis gått, så nu ska jag börja städa lägenheten, trodde Johan skulle ha gjort det i veckan eftersom han var ledig but nooo.. Så nu får jag städa!! Och så ska jag fixa mitt rum och plugga lite livsmedelskemi :)
Sen ska jag laga godaste kyckling asså den är mega god :D lägger upp receptet sen !!!!
Besos y abrazos Jessica
Bjuder på en gammal bild :)

tuff helg

tjenis penis! nu ligger jag i sängen och chillar, ska rensa min garderob och sedan ta en promenad. just fan... måste plugga idag också! svenska, franska, NO och matte. DÖÖÖÖÖ.....!
aja, angående rubriken, jag kan inte avslöja något, vet aldrig vemsom läser... nej jag skämta men dom jag var med och gjorde saker med, vi lovade att det som hände skulle stanna mellan oss! :p
jag vet att jag inte uppdaterara så ofta men jag är typ aldrig hemma längre så aa, men aa.... (?)
jag är trött och jag fyller år om 11 dagar!!! :D
heeeeeejrå....

Strålande jul

Gomorron gomrron!! Har precis ätit frukost med Madde och ska snart hoppa in i duschen!! För sen bär det av mot stan och handla lite julklappar! :) Det ska bli jättemysigt!! Sen senare ikväll så blir det Harry Potter och middag med Madde :)
Så det kommer bli en underbar lördag idag! Hoppas ni också gör något kul idag! Hörs senare
Over and out Jessica

Nu är det slut!

Nu orkar jag inte plugga mer, jag måste ha ett litet fel i hjärnan nånstans.. Kan sitta i timmar och ändå så fastnar inte saker i huvudet.. Jag glömmer bort nästan direkt! Och det är inte för att jag tycker det är ointressant utan det vill bara inte fastna.. arghh, vad arg jag blir!! Men jag hoppas det går bra imorgon på tentan, ska läsa igenom allt imorgon också, så kanske nåt fastnar :P
Jag har ju ändrat design på bloggen också och det gjorde jag helt själv, känner mig faktiskt lite stolt :) Men den ska ändå bli lite bättre, ha lite mer bilder och sånt!

Kysste den vackraste flickan på mun

Har precis ätit färdigt, det blev en mega awesom broccoli/skinka/gorgonzola paj, tänkte lägga upp receptet och en bild på den, fast den är halv för vi har ätit av den :P
Pajdeg :
300 g Smör
5 dl blandade mjölsorter (jag använde grahamsmjöl och vanligt)
3 msk vatten
Fyllning:
3 ägg
3 dl mjölk
skinka (typ ett halvt paket smörgåsskinka)
en halv rödlök
200g mascarpone/gorgonzola ost
3 dl vanlig rivost
lite salt och peppar och en gnutta muskot
Degen förgräddar du på 200 grader och sen blandar du fyllning och stoppar ner det i pajskalet och sätter ungen på 180 grader och så sak den vara inne 45-60 min!
Hoppas den bli god :D
Igår snackade jag lite med carro och då shoppade vi lite från hm, så jag köpte iaf ett par snygga leggings! :)
Och lite julklappar till småbrorsorna, det är såå smidigt att köpa grejer över internet, fast det är roligare att shoppa i butiker :P
Jag har märkt att Carro är lite dålig på att skriva inlägg i den här bloggen, så jag skällde lite på henne igår.. Så hon ska bli bättre i framtiden!!
Nu tänkte jag fortsätta plugga :o konstigt eller hur!! Och sen får vi se om det blir ett inlägg senare som handlar om min tentastress :p
Over and out så länge puss på er alla
Jessica

Plugg igen :p

Vaknade för ett tag sen till serien Chuck på högsta volym, min rumskompis satt och kollade på det och det är ju aptunna vägar i lägenheten så det kändes som att tv stod bredvid mig :p Men nu är jag iaf vaken och glad.. Ska snart åka iväg och jobba och sen ska jag titta förbi studentconsuling och skriva ett avtal :D
och sen efter det tänkte jag plugga och göra en broccoli och skinkpaj och ta en mega lång promenad!!
Ha det så awesome så länge :D
Peace out Jessica

Fysiologi i all ära!

Jag kommer snart spy av all fysiologi och metabolism, visst vill man veta hur kroppen fungerar, men just nu är jag så trött på allt pluggandet. Och ändå har jag åkt och handlat och tvätta så jag har ju inte sträcktläst i 15 timmar!!
Åååh, jag behöver peppas och få tips!!  Var finns mamma när man behöver henne :s Joo, i Sthlm.. blää!! Men det ska bli kul att träffa henne på tisdag.. Guuud vad jag längtar!!!!
Så, nu har jag fått skriva av mig lite iaf.. Ska fortsätta plugga ett tag till, blir troligtvis ett till inlägg innan jag somnar :)
Hare bäst tills dess
peace out Jessica

:)

Gomorgon på er!!
Jag vet att kl är snart halv ett, men jag kunde inte sova i natt så jag vaknade sent idag!! Fast jag har redan hunnit fixa i köket och börjat tvätta :D Så det känns som om det kommer bli en produktiv dag, ska tvätta ännu mer, städa lägenheten, PLUGGA, handla och sist men inte minst träna!! Snacka om vuxenpoäng till mig :)
Snackade med Madde igår och hon har tydligen anmält sig till halv åtta hos mig :o haha hoppas hon kommer med, isf kommer hon lätt vinna!! Vi tänkte prova att göra laxterrin i helgen, så kan ju hon bjuda på den.. När hon har tränat lite :P Sen vill hon också att vi ska göra en skitsvår chokladtårta, mama mia vad vi kommer att baka och laga mat när vi flyttar ihop :) Längtar sååå mycket!!
Vi hörs senare idag, måste plugga :P
Ps. kom på att snart ska vi fixa bloggdesignen, så den ser lite roligare ut :D
over and out

Pluggpaus!!

Håller på att plugga som en galning, fast jag känner mig duktig iaf :)
Hade en liten plugg paus och då hann jag snacka med Lollo, Syteryster och Malin (via skype) Så jag och Carro har hunnit snacka om julklappar till familjen och släkten, vilket känns skönt.. Jag har ju inte precis den minsta släkten.. Endast familjen består av 11 pers med mig inkl!! :o Så man måste planera julklapparna i tid!
Man måste verkligen ha en liten paus i pluggandet annars funkar det inte, bli ju helt slut i hjärnan!! Men nu ska jag köra 110 % igen!!!
peace out Jessica :)

Mot Madde!

Åhh, vad det är mysigt hemma hos Madde!
Vaknade för ett tag sen, ska ringa Madde och säga att jag är vaken :P Vi ska ju såklart plugga idag också!! Och träna idag.. Känns som det blir väldigt enformigt, min vardag :p Men nästa vecka åker jag till Sthlm och ska träffa Mami för första gången sen jag flyttade hit :) Det ska bli jättekul, jag saknar verkligen henne och alla andra såklart.. Men dem var ju på Gotland när jag var nere förra gången så jag hann ju aldrig träffa dem!! Så det ska verkligen bli awesome att träffa henne!!!
Det känns som om alla flyttar från Sverige, Fiia är ju i Tyskland och Malin i USA (här är hennes blogg http://hellonewyork.blogg.se/, kolla in) och Veronica tänker kanske flytta till London... Arrggh och jag har flytta till Ume.. haha Snacka om kontraster, men jag ska kanske plugga utomlands ett år och då jä**ar ska jag åka till en exotisk plats så alla blir avundsjuka.. Mohahaha!!
Nää nu ska jag ringa Madde!!
Over and out Jessica

Megasoft dag!

Har precis kommit ur duschen och kastat mig ner i soffan... Fett skönt, jag känner redan av träningen från idag :p
Körde ett awesome body combat pass med Madde idag och det var en grymt bra instruktör (fast jag tyckte bättre om den första.. mm ögongodis!!)
Vad har jag gjort mer idag??!! PLUGGAT, har ju tenta på fredag i fysiologi och metabolsim!! Så nu är det plugg som gäller för hela slanten och träning!
Så det kommer bli en awesome vecka!! Hörs senare!!
Peace out Jessica
Bjuder på en bild från google om body combat så kanske ni blir peppade att prova det!!

Sunday!!!

Har precis kollat färdigt på filmen How to train your dragon, och den var helt awesome! Jag vill också ha en drake som killen i filmen hade... Tusan att dem inte finns på riktigt :p
Idag har det iaf varit en slapp söndag, var ju ute igår.. Vi var hemma hos Martin på fest och det var grymt kul, träffade helt underbara människor, det finns faktiskt det i Umeå :o haha, Vi hade skitkul och sen sov jag såklart hemma hos Madde.. Så det blev den sedvanliga dagen efter, när vi vaknade så gick vi och köpte pizza :D Megagott
Och så kollade vi på nya Robin Hood filmen, den var helt okej.. Speciellt att filmen handlade om hur legenden uppkom!!
Men nu har jag iaf kommit hem och kollat på film, pratat med Carro och såklart ringt Papi!! Det är farsdag ju och förra gången jag var nere till Sthlm gav jag han lite godsaker från Khals, som han fick i farsdag present!!
Men nu tänkte jag kolla på Star Wars episod 3 :) Så vi hörs imorgon, då blir det plugg och träning för hela slanten!!
Peace out
Jessica
En sån har drake vill jag ha i julklapp pappa!! :D

Seg torsdag!

Har fortfarande dunkande huvudvärk.. Usch vilken dag det har varit idag!!
Skippade skolan för idag skulle vi dissekera gris saker, inte min grej så jag var hemma hela dagen...
och sen runt lunch kom den smygande.. huvudvärken... har legat helt utslagen hela dagen :(
Men var tvungen att åka och handla, så nu har vi iaf mat till torsda nästa vecka.. Jag och min rumskompis Johan har ju delad ekonomi och det funkar awesome bra!!
Idag orkade jag inte laga nåt jättesvårt så det blev quesadillas med kyckling och såklart min mega goda guacemole!! Sitter nu och kollar på halv åtta hos mig och får alltid massa inspiration till nya rätter när jag kollar på matprogram, vilket inte är så konstigt :P
Det blir iaf en tidig kväll idag, ska upp kl 6 för jag börjar kl 8 och sen efter skolan ska jag på jobbintervju :)
Peace out and Good night!!
xoxo Jessica

Spinning och broccoli soppa

Första inlägget för min del...
Ligger just nu i sängen och kollar på en serie som handlar om Queen Elizabeth I, just nu tycker jag om kostymdraman. Så den här serien passar perfekt. :)
Men idag har jag varit i skolan nästan hela dagen, hade seminarium och lipid och aminosyra metabolismen och sen var det en föreläsning om digestion, vilket var väldigt intressant. Jag har börjat fatta varför vissa dieter inte funkar och varför andra funkar!! Kan ge lite tips sen när kursen är avslutad :)
Sen efter lektionen drog jag och Madde till IKSU och tränade spinning, skitskönt pass och grym instruktör... Efter det blev det bussen hem och så fixade jag ihop en broccoli -och gröna ärtsoppa. Den blev awesome och var lätt att göra... kokade bara ärtorna och broccolin med buljong och sen mixade allt!! Muma :)
Nää, nu tänkte fortsätta kolla på serien och sova lite så jag är pigg imorgon... För då ska vi dissekera grisdelar :s och sen blir det ett hårt bodycombat pass med Madelicious :)
Peace out!!
En gammal bild på mig och Jenni, men den passar nu för det är mycket snö i Umeå!

om oss

hejhej! mitt namn är caroline och jag är 13 år, fyller 14 den andra december (i år). den här bloggen kommer handla om mig och min syster jessica som är nitton och precis har flyttat upp till umeå där hon pluggar kostvetarlinjen. vi har en väldigt stark relation därför tog vi det båda hårt när hon flyttade. vi har båda ett mål - sommar 2011. vi ska vara åtminstone näst snyggaste brudarna på stranden och det måste vi göra något åt!  och vi tänkte, varför inte en tränings dagbok som båda har tillgång till? därför skapade vi denna blogg så vi ska kunna se varandras prestationer och peppa andra där ute som behöver hjälp. jag är själv lite överviktig och min syster är inte heller den smalaste så detta kommer att bli en riktigt utmaning för oss!
vi kommer att försöka uppdatera så mycket som möjligt, variation av nyttiga och goda recept, inspirerade texter, smarta köp, smarta tips - och självklart en massa texter om uttröttande men härliga tränings pass!
detta är jag (carro) i ett nötskal! jag skrattar heeeeeeeeeeeela tiden och mina kompisar slåss typ om att få vara med mig hehe... jag ligger oftast hemma i soffan och kollar på tv om jag inte träffar killar eller kompisar.
detta är jessica! den här bilden är ju i och för sig ganska gammal men ändå. hon är väldigt ofta ute och festar och träffar kompisar och sover borta.
så, vad har vi än så länge?  en soffpotatis som sätter sina vänner i första rum och ett party animal som sover bort dagarna? en utmaning, men utmaningar är ju tillför att vi ska klara av dem!

Välkommen till min nya blogg!